Een team van brugklasleerlingen van het Rotterdamse Libanon Lyceum is erin geslaagd om op zaterdag 9 maart in ’s Hertogenbosch, de 1e prijs te winnen voor hun robotontwerp, een onderdeel van deze internationale technologiewedstrijd. De zeven teamleden moesten concurreren met veertig andere teams uit het hele land.

De jury was onder de indruk van de manier waarop het team uitleg gaf over de innovatieve functies van de robot en de code. Dit werd ‘een inspiratie voor andere teams’ genoemd. Daarnaast werd opgemerkt dat het team een grote saamhorigheid uitstraalde. Beide kwaliteiten werden als ‘uitmuntend’ beoordeeld.

FIRST® LEGO® League Challenge is een van de drie divisies van FIRST LEGO League, en is een internationale technologiewedstrijd voor kinderen van 9 t/m 15 jaar. FIRST LEGO League daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. Tijdens ieder seizoen werken de teams aan een innovatieproject, waarbij aan de hand van de ontwerpcyclus een probleem uit de praktijk moet worden onderzocht en opgelost. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in een robotwedstrijd.