De Bananenschil
Klas 4 Onderzoeksopdracht. Opdrachtgever: TeamTastemakers
TeamTastemakers werkt aan de ontwikkeling van innovaties van producten in de voedingsmiddelenindustrie. Zij zijn gespecialiseerd in het creëren van waarde aan reststromen.
In Nederland wordt gemiddeld ruim 33 kilo voedsel per persoon per jaar weggegooid. Dat is zo’n 9 procent van ons gekochte eten.
Bananen zijn de meest verspilde producten in de supermarkt. Van veel soorten fruit worden de schillen niet opgegeten maar weggegooid, zo ook die van bananen. Dat is zonde want de schillen zijn namelijk een geweldige bron van vezels, vitaminen, kalium, antioxidanten, en diverse andere belangrijke voedingsstoffen.
De schillen kunnen worden gebruikt in allerlei gerechten. Het eten van bananen- schillen kan bovendien helpen voedselverspilling tegen te gaan.
De hoofdvraag is: Hoe maak je een goed en smakelijk gerecht met bananenschil? De leerlingen van klas 4 doen onderzoek en ontwikkelen een gerecht.


